Willem van Holstein na 52 jaar met pensioen

Gepubliceerd op

Na 52 jaar gaat Willem van Holstein in maart officieel met pensioen en verlaat het 6-koppige management team van Holstein Flowers. Hij draagt zijn plek over aan zijn zoon Ed van Holstein. Dit betekent niet dat Willem definitief stopt met zijn werkzaamheden bij de gerberakwekerij. Hij zal zich blijven richten op de veredeling van gerbera’s binnen het bedrijf.

Willem startte destijds hobbymatig met het veredelen van gerbera’s. “We hadden al snel een paar mooie soorten”, blikt hij terug. “Onze eerste rassen waren Maria en Yvonne, een witte en een roze gevulde grootbloemige gerbera. Heel bijzonder voor die tijd. We groeiden snel en ontwikkelden steeds meer eigen rassen die we wereldwijd verkochten. Tegenwoordig is Holstein Flowers specialist in het veredelen van gerbera’s. Op onze eigen veredelingsafdeling ontwikkelen we elk jaar nieuwe gerberarassen in bijzonder kleuren, vormen, grootte of verbeterde kwaliteit.”

Willem kijkt terug op een mooie tijd waarin hij het bedrijf heeft zien groeien tot een toonaangevende speler in de gerberawereld. Een tijd vol bijzondere hoogtepunten zoals de opening van een eigen laboratorium en de vele vernieuwingen die het bedrijf continu doorvoert. Ook introduceerde Holstein Flowers als één van de eerste kwekers de bolvormige gerberasoorten. Willem: “Ik zie de toekomst met een gerust hart tegemoet. We blijven doen waar we sterk in zijn en ik zal vanaf de zijlijn zeker mee blijven kijken.”

Het management team van Holstein Flowers wordt nu gevormd door Leo, Tom, Mathieu, Hans, Paul en Ed van Holstein. Binnen het team heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheden. Met deze vernieuwing staat het management klaar voor de toekomst.

Willem draagt stokje over aan zoon Ed