Gerbera's veredelen

Holstein Flowers is niet alleen kweker maar ook veredelaar. We creëren zelf gerbera’s in nieuwe kleuren, vormen, grootte of verbeterde kwaliteit. Unieke soorten waarmee onze klanten zich echt kunnen onderscheiden. Sinds 1974 is Holstein Flowers al actief op het gebied van veredeling. Tegenwoordig zijn we specialist op dit gebied. We hebben een eigen veredelingsafdeling, Holstein Select, die als ‘kraamkamer’ fungeert voor de gerberarassen van de toekomst. We veredelen maar liefst 85% van onze productiesoorten zelf. Dit maakt ons een zeer interessante partij voor onze klanten, omdat ze bij ons exclusieve soorten vinden die nergens anders verkrijgbaar zijn. 

Zoektocht naar perfectie

Het veredelen van een nieuwe gerberasoort is een intensief proces. Het begint allemaal met het selecteren van een sterke vaderplant en moederplant. Het stuifmeel van de ene gerberaplant brengen we met een kwastje aan op de andere plant. Wat volgt is een proces van uitvoerig testen, beoordelen en selecteren. We beoordelen het soort op vele aspecten, zoals houdbaarheid, kleur, stevigheid en uitbloei. Het veredelen van een nieuwe gerbera neemt zo'n drie tot vijf jaar in beslag. Heeft de bloem zich op alle criteria bewezen als een succes? En is het echt een toegevoegde waarde voor het huidige aanbod? Dan verdient het een plekje in ons assortiment. Hierbij hebben we nauw contact met onze klanten. Want zij weten als geen ander waar de markt behoefte aan heeft. 

Eigen laboratorium en houdbaarheidsruimte

We veredelen, vermeerderen en testen nieuwe gerberarassen in ons eigen laboratorium. Dit is een omvangrijk proces waarbij onze experts  heel zorgvuldig te werk gaan. In de houdbaarheidsruimte controleren we of de nieuwkomers aan onze hoge eisen voldoen op het gebied van sierwaarde en houdbaarheid. Is dit het geval? Pas dan verdient de nieuwkomer een plekje in onze ‘Wall of Fame’. Met al deze faciliteiten in eigen huis kunnen we het hele proces van kruising tot verkooppunt optimaal sturen. 

Gerbera's veredelen