Holstein Flowers - Gerbera specialist

Gerbera's telen is al jaren onze grote passie. We vertellen je graag alles over ons mooie bedrijf Holstein Flowers!

Gerbera in ons DNA

Holstein Flowers is een hecht familiebedrijf. De liefde voor de gerbera zit al jarenlang diep in ons DNA verankerd. In 1946 startte vader Henk van Holstein als kweker en één voor één kwamen zijn zoons in het bedrijf. In 1974 begonnen zij met het telen van gerbera’s. Inmiddels staat ook de derde generatie aan het roer. Met bijna 11 hectare verdeeld over onze twee locaties is Holstein Flowers uitgegroeid tot één van de grootste gerberakwekers ter wereld. Een bedrijf waar geavanceerde technologie hand in hand gaat met vakmanschap en jarenlange ervaring. 

Kweker én veredelaar

Holstein Flowers is niet alleen kweker maar ook veredelaar van gerbera's. Dat betekent dat we zelf nieuwe gerberasoorten ontwikkelen en vermeerderen. Pronkstukken met verrassende vormen, maten, kleuren of een verbeterde kwaliteit. Meer dan 85% van onze gerberasoorten komt uit onze eigen veredeling. Nieuwe rassen testen we uitvoerig op houdbaarheid, kleur, stevigheid, vorm. Want alleen de állerbeste gerberarassen verdienen een plekje in onze collectie! 

Buitengewoon breed assortiment gerbera's

Met meer dan 140 gerberasoorten is ons assortiment buitengewoon breed. Van de bekende klassieke Germini's en grootbloemige Gerbera's tot onze exclusieve collecties: de bolvormige Gerponi, sprieterige Gerspiders, funky Gerpasta's en piepkleine Germicro. Dit zijn de pareltjes uit ons assortiment! Stuk voor stuk gerbera’s met wonderlijke vormen en bijzondere kleurcombinaties waarnaar je kunt blijven kijken.

Hoe u de gerbera het best kunt verzorgen? Bekijk onze tips onderaan de pagina!

Maatwerk & verpakkingen

Omdat iedere klant andere wensen heeft, leveren wij maatwerk. Onze gerbera’s zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingen, mixen en aantallen. Maar onze service gaat verder. Holstein Flowers is méér dan alleen een leverancier. We willen een partner zijn die meedenkt, ondersteuning geeft en samenwerkt. Bijvoorbeeld door het bieden van verkoopondersteuning en het verzorgen van inspirerende presentaties bij de groothandel. Wat uw wensen ook zijn, we leveren maatwerk in kwaliteit en service.

Onze klanten kunnen kiezen uit diverse verpakkingen: van doos tot emmer en van diamond verpakking tot aquabox. Hierin zijn uw gerbera’s niet alleen uitstekend beschermd tijdens transport maar vormen ze een echte eyecatcher op uw verkooppunt. Zo kunt u de bloemen aantrekkelijk presenteren.

Focus op duurzaam telen

Als marktleider volgt Holstein Flowers de marktontwikkelingen op de voet. Ook op het gebied van duurzaamheid staan we niet stil. We zetten ons intensief in om onze vrolijke en kleurrijke gerbera’s zo duurzaam mogelijk te produceren. Dit doen we op verschillende manieren: van LED verlichting tot zonnepanelen en van aardwarmte tot biologische gewasbescherming. Deze aandacht voor het behoud van de natuur is voor ons vanzelfsprekend. De gerbera is ten slotte een schitterende creatie van Moeder Natuur!

Samenwerking

Samenwerking loopt als een rode draad door onze bedrijfsfilosofie. De Nederlandse sierteelt is groot geworden door samenwerking en door het delen van kennis. Bij Holstein Flowers denken we er net zo over. Daarom participeren we in meerdere samenwerkingsverbanden.

Floral Fundamentals

Floral Fundamentals is een platform waar kwekers, leveranciers en topbloemisten samen komen om kennis en inspiratie uit te wisselen. Zo komen toparrangeurs en designers van over de hele wereld meerdere keren per jaar naar Nederland om prachtige arrangementen te maken, elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Zij zijn de ambassadeurs van ons product. Hun werk verschijnt in een inspirerend online magazine: Fusion Flowers. Daarnaast geeft Floral Fundamentals indrukwekkende shows met onze producten op toonaangevende beurzen. Het is prachtige reclame voor zowel bloemisten als kwekers.

Coloured by Gerbera

Coloured by Gerbera is een gerberapromotie collectief met als doel de gerbera internationaal te promoten richting bloemist, retail en groothandel. Coloured by Gerbera wordt gevormd door Nederlandse telers en veredelaars die elke dag garant staan voor de mooiste gerbera's. Op de website is volop inspiratie te vinden met prachtig beeldmateriaal in verschillende thema's. 

Premium Flowers

Premium Flowers is een samenwerkingsverband tussen vooraanstaande Nederlandse sierteeltkwekers van diverse soorten snijbloemen. Het leveren van uitzonderlijke kwaliteit maakt de individuele deelnemer de beste in zijn soort. We werken nauw samen op het gebied van verkoop, marketing en communicatie. Zo creëren we als Premium Flowers meer bekendheid bij onze eindklant, de bloemist.

Floral Fundamentals

Coloured By Gerbera

Premium Flowers

Verzorgingstips

Hoe geniet u zo lang mogelijk van uw gerbera's?

Gebruik een schone vaas (schoonmaken met chloor, niet met afwasmiddel). Vul deze met circa 10 cm water. Snijd de stelen schuin af met een scherp mes Voeg een paar druppeltjes chloor aan het water toe. Gebruik snijbloemenvoedsel voor een gemengd boeket. Houd tijdens het schikken rekening met het doorgroeien van gerbera’s in de vaas. Zorg ervoor dat het waterniveau niet te hoog is: de stelen kunnen dan gaan rotten. Houd de gerbera’s uit de buurt van tocht, warmte, zon en de fruitschaal. Ververs het water regelmatig en snijd dan de stelen weer schuin af.