Leo van Holstein met pensioen

Gepubliceerd op

Leo van Holstein neemt na 48 jaar afscheid als algemeen directeur van Holstein Flowers. Zijn zoon Hans van Holstein neemt het stokje van hem over. Dit betekent niet dat Leo uit beeld verdwijnt. Hij zal zich voorlopig bezig blijven houden met diverse algemene taken. 

Als commercieel en algemeen directeur was Leo jarenlang het gezicht van het bedrijf. In 1974 kwam hij in het bedrijf van zijn vader, waar toen nog groenten geteeld werden. De jongere generatie bracht daar verandering in en ging over op de gerberateelt en -veredeling. Inmiddels teelt Holstein Flowers meer dan 140 verschillende gerberasoorten in allerlei vormen en maten op bijna 11 hectare.

Naast zijn werkzaamheden bij Holstein Flowers was Leo actief op allerlei vlakken in de sector. Zo was hij lid van allerlei algemene en teelgerichte commissies en speelde hij een actieve rol in diverse commissies binnen Royal FloraHolland.

Leo kijkt terug op een mooie tijd waarin hij Holstein Flowers heeft zien groeien tot een toonaangevende kwekerij in de gerberawereld. Leo: “Als bedrijf hebben we veel mooie hoogtepunten gehad, zoals de opening van locatie Bastille in 2003, ingericht met een mobiel teeltgoten systeem en in 2012 de heropening van locatie Futura, ingericht volgens Het Nieuwe Telen. Maar ons 75-jarig jubileum in 2021 was toch wel erg bijzonder. Ik ben heel trots op wat we met elkaar als familiebedrijf hebben bereikt. Met alle vertrouwen draag ik het stokje over.” 

Het managementteam van Holstein Flowers wordt vanaf heden gevormd door Tom, Mathieu, Hans, Paul en Ed van Holstein. Met elkaar gaan zij de toekomst vol vertrouwen, enthousiasme en passie tegemoet. 

Leo van Holstein met pensioen