Holstein Flowers

De gerbera zit in ons DNA

De gerbera is een van de klassiekers in het sierteeltassortiment. Een bloem zoals een bloem moet zijn. Een schitterende creatie van moeder Natuur. En dé grote passie van Holstein Flowers. Kweker (en veredelaar) zijn we al meer dan vier decennia. Familiebedrijf zijn we zelfs al langer: sinds 1946. Dat waarborgt een maximale betrokkenheid bij de gerberateelt. In elke fase van het proces, van veredeling tot verpakking.

Een innovatieve specialist in gerbera’s

Innovatie heeft ons altijd gedreven, tot op de dag van vandaag. Het heeft ons gemaakt tot wat we nu zijn: de specialist in gerbera’s. Thuis in de hardlopers in het assortiment, maar ook in specialties. Juist die mix maakt Holstein Flowers uniek. Onze afnemers bieden we een totaalassortiment. Verschillend in kleuren, verschillend in concepten, maar altijd herkenbaar door de hoogstaande kwaliteit en onderscheidende soorten.

Moderne faciliteiten én vakmanschap

Meer dan 100 rassen vindt u in onze twee bedrijven in De Lier. Tachtig procent komt van eigen selectie en veredeling. Geselecteerd op hun meerwaarde op het gebied van teeltprestaties, assortiment en duurzaamheid. En geproduceerd met de meest moderne technologieën om een jaarrond productie van hoog niveau mogelijk te maken. Die geavanceerde technologie gaat nog altijd hand in hand met vakmanschap, met vier decennia ervaring, maar vooral met passie. De passie voor de gerberateelt.

Onze missie en visie

Holstein Flowers heeft de ambitie dé gerberaspecialist te zijn. Afnemers zijn bij ons verzekerd van one-stop-shopping. We bieden u een compleet assortiment gerbera’s van topkwaliteit, waaronder unieke, exclusieve variëteiten. Want dat is de kracht van een leverancier als Holstein Flowers: we zijn kweker, maar ook veredelaar.

Als veredelaar zoeken we voortdurend naar nieuwe rassen met toegevoegde waarde: op het gebied van teeltprestaties, assortiment en duurzaamheid. Daardoor kunnen we ontwikkelingen in de markt snel vertalen in ons eigen assortiment en continu up-to-date blijven. Door de focus op innovatie kunnen we onze vooraanstaande positie ook in de toekomst waarborgen.

Voor onze afnemers zijn we zowel leverancier als partner. In die rol controleren we alle aspecten die maar een rol kunnen spelen: assortiment, versheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit, service en transparantie. Ook verderop in de keten willen we zichtbaar zijn, door bloemisten te inspireren verder te gaan in de presentatie en het gebruik van gerbera’s.

En niet op de laatste plaats: we zijn gewend onze verantwoordelijkheid te nemen. Niet alleen in relatie tot het milieu en de maatschappij, maar ook richting onze eigen medewerkers. Voor hen willen we een goede werkgever zijn die mensen de ruimte biedt zichzelf te ontplooien.

Bedrijfsfilm

Selectie en veredeling als pijlers voor gerberasucces

Veertig jaar terug begonnen we bij Holstein Flowers al met de eerste activiteiten in veredeling. Tegenwoordig zijn we ook op dit gebied specialist. Met een eigen veredelingsafdeling, Holstein Select, die als ‘kraamkamer’ fungeert voor de gerberarassen van de toekomst.

Veredelaar en kweker in één

De kracht van Holstein Flowers? We combineren veredelingsactiviteiten met de teelt. Daardoor kennen we de eigenschappen van onze rassen als geen ander. Ook weten we precies waar de markt belang aan hecht. Daarom telen we marktgerichter. Gericht op een betere houdbaarheid, andere kleuren of kleurencombinaties of een aparte bloemvorm. Maar altijd soorten die iets toevoegen aan het assortiment.

Eigen laboratorium en houdbaarheidsruimte

Holstein Flowers heeft een eigen laboratorium en houdbaarheidsruimte. Doordat we de onderzoeksfaciliteiten in eigen huis houden, blijven de lijnen kort. Zo kunnen we inspelen op vragen uit de markt, zonder afhankelijk te zijn van derden. Binnen de houdbaarheidsruimte controleren we of nieuwe en bestaande rassen wel aan onze hoge eisen op het gebied van sierwaarde en houdbaarheid voldoen. Ook die faciliteit helpt om het gehele traject – van nieuwe kruising tot en met de bloemist – optimaal te controleren en te sturen!

Samenwerking met Florist Holland

Holstein Flowers werkt samen met Florist Holland. Ons assortiment is daardoor wereldwijd via Florist Holland verkrijgbaar. We vullen elkaar ook aan op het gebied van selectie en veredeling.

Holstein Flowers slaat de handen ineen

De Nederlandse sierteelt is groot geworden door samenwerking en door het delen van kennis. Bij Holstein Flowers denken we er net zo over. Daarom participeren we in meerdere samenwerkingsverbanden.

Eén ervan is Premium Flowers. Met zeven andere sierteeltbedrijven - net als wij gericht op topkwaliteit - werken we nauw samen op het gebied van verkoop en marketing en communicatie. Zo creëren we als Premium Flowers meer bekendheid bij onze eindklant, de bloemist.

Binnen Floral Fundamentals bundelen we onze eigen expertise ook met die van andere sierteeltbedrijven. Doel: bloemisten handvatten geven om zich te onderscheiden in de concurrentie met het supermarktkanaal. En daar komen natuurlijk (onder meer) gerbera’s van topkwaliteit bij kijken!

Telen met oog voor het milieu

Duurzaamheid telt in elke sector. Ook in de sierteelt. Holstein Flowers neemt ook op dit gebied het initiatief. Onze gerbera’s telen we met maximale inzet van natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. We vinden het niet meer dan normaal om die verantwoordelijkheid ook voor volgende generaties te nemen.

MPS gecertificeerd en lid van Sedex

Een teelt die 100% biologisch is, is in de gerberateelt nog niet mogelijk. Focussen op een maximaal aandeel van biologie wel. Niet voor niets zijn we gecertificeerd volgens MPS, MPS A en MPS GAP Qualified. We zijn een van de schoonst producerende gerberabedrijven van Nederland. Nauwlettend monitoren we of er geen ziekten en plagen in het gewas voorkomen. En hoe die kunnen worden bestreden, met name door natuurlijke vijanden in te zetten. Het is een proces dat veel expertise vraagt. Een optimaal rendement van biologie staat of valt immers bij een goed evenwicht van plagen en bestrijders. Daarom hebben we voor geïntegreerde gewasbescherming een specialist in eigen dienst.

Ook is Holstein Flowers lid van Sedex. Deze internationale organisatie richt zich op duurzaamheid, onderverdeeld in vier aandachtsgebieden: arbeidsnormen, gezondheid en veiligheid, milieu en bedrijfsethiek. Daarvoor vult elk bedrijf een zelfverklaring in. Vooral Engelse retailers hechten belang aan het Sedex-lidmaatschap.

Geef je werk meer kleur!

Holstein Flowers is regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Je vindt bij ons een kleurrijke baan, in een gezond bedrijf dat goed voor zijn medewerkers zorgt. Werken op onze bedrijven is schoon, veilig en licht. Als je talent en ambitie hebt, belonen we je al gauw met een gezonde hoeveelheid verantwoordelijkheid. Heb je ideeën hoe het werk beter of sneller kan? Eigen initiatief krijgt hier alle ruimte. Daar staat een prima betaalde baan tegenover. In een team van mensen dat iets voor elkaar over heeft.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een teeltspecialist, parttime teeltmedewerkers, scholieren en schoolverlaters m/v.